Termeni și condiții
Termeni și Condiții Generale de utilizare a site-ului www.PrimalNutrition. Acest site web aparține companiei SRP LURR S.R.L
- OBIECTIVUL ACESTORA
Acești Termeni și Condiții Generale reglementează relațiile dintre părțile contractante ale contractului de vânzare - cumpărare, unde o parte este reprezentată de compania SRP LURR S.R.L., cu sediul în Bohotin nr. 508, Jud. Iași ,cod unic de identificare 43891498, înregistrată la Registrul Comerțului în calitate de vânzător (denumită în continuare „Vânzător”) și cealaltă parte, reprezentată de cumpărător, care poate fi și consumator (denumit în continuare „Cumpărător”).
- DATELE FURNIZORULUI
Art.2. Informatia ceruta conform prevederilor Legii privind comertul electronic si ale Legii privind protectia consumatorilor:
- Denumirea Furnizorului: SRP LURR S.R.L.
- E-mail: office.primalnutrition@gmail.com.
- Inscrieri in diversele registre publice: CUI: 43891498
Art.3. primalnutrition.ro este platforma pentru comert electronic care poate fi accesata la adresa: https://www.primalnutrition.ro/ , prin care Utilizatorii pot incheia contracte de vanzare-cumparare, in vederea livrarii produselor oferite de primalnutrition.ro, incluzand urmatoarele:
- Inregistrarea si crearea unui profil, prin care utilizatorii pot vedea produsele oferite de primalnutrition.ro si pot beneficia de serviciile suplimentare pentru oferirea de informatii;
- Utilizatorii pot vedea toate produsele si pot afla care sunt caracteristicile acestora, preturile si conditiile de livrare;
- Utilizatorii pot incheia contracte de vanzare-cumparare si de livrare a produselor oferite de primalnutrition.ro;
- Acestia pot efectua platile prin diferite modalitati de plata, in legatura cu contractele incheiate cu primalnutrition.ro, in functie de instrumentele electronice de plata implementate de primalnutrition.ro;
- Utilizatorii pot obtine informatii despre produsele noi oferite de primalnutrition.ro;
- Pe cale electronica, acestia pot face declaratii legate de incheierea sau indeplinirea contractelor incheiate cu magazinul primalnutrition.ro, prin intermediul interfetei paginii primalnutrition.ro, pe care o pot accesa pe Internet;
- Utilizatorii vor fi informati despre drepturile ce decurg din lege, in primul rand prin intermediul interfetei paginii primalnutrition.ro pe care o pot accesa pe Internet;
- Acestia pot insarcina un curier cu efectuarea livrarii produselor comandate, de la depozitul magazinului primalnutrition.ro la adresa indicata de Utilizator.
Art.4. Furnizorul livreaza produsele si garanteaza drepturile Utilizatorilor prevazute in lege, actionand cu buna credinta si respectand criteriile si conditiile adoptate in practica, in dreptul privind consumatori si in cel comercial, in conformitate cu legislatia din Romania.
Art.5. (1) Utilizatorii vor incheia un contract de vanzare-cumparare pentru produsele oferite de primalnutrition.ro, prin intermediul interfetei Furnizorului, care poate fi accesata la pagina acestuia pe Internet, la adresa: https://www.PrimalNutrition.ro.
(2) In virtutea contractului de vanzare-cumparare de produse, incheiat cu Utilizatorii, Furnizorul se obliga sa livreze produsele si sa faca transferul proprietatii asupra acestora catre Utilizator, fiind vorba de produsele alese prin intermediul interfetei. Utilizatorii au dreptul sa corecteze greselile facute in timpul introducerii informatiei, cel tarziu inaintea declararii ca vor sa incheie un contract cu Furnizorul.
(3) Utilizatorii vor plati Furnizorului pretul produselor livrate, respectand conditiile prezentate pe pagina magazinului primalnutrition.ro precum si prezentele conditii generale. Cuantumul sumei de plata corespunde pretului anuntat de Furnizor la Internet adresa magazinului primalnutrition.ro.
(4) Furnizorul livreaza Utilizatorilor produsele comandate in termenele si in conditiile determinate de Furnizor pe pagina magazinului primalnutrition.ro si in conformitate cu prezentele conditii generale.
(5) Produsele comandate de Utilizatori vor fi livrate la sediul magazinului primalnutrition.ro. Utilizatorii pot imputernici un curier, care sa ridice produsele in numele lor de la locul de livrare si sa le livreze la adresa din Romania indicata de Cumparator.
Art.6. (1) Cumparatorul si Furnizorul convin ca toate declaratiile/notificarile facute intre ei in legatura cu incheierea si indeplinirea contractului de vanzare-cumparare, pot fi facute pe cale electronica, prin mesaje electronice in sensul Legii privind documentele electronice si semnatura electronica si conform prevederilor art.11 din Legea comertului electronic.
(2) Se presupune de asemenea, ca declaratiile electronice transmise de Utilizatori pe site, sunt facute de catre persoanele mentionate in datele furnizate de catre Utilizator, in vederea inregistrarii acestora, daca Utilizatorul a introdus numele respectiv si parola de acces.
- INREGISTRAREA IN VEDEREA UTILIZARII MAGAZINULUI PRIMALNUTRITION.RO
(2) Numele si parola de acces la distanta vor fi alese de catre Utilizator, prin inregistrarea on-line pe site-ul Furnizorului, urmarind procedura indicata in site.
(3) Prin inscrierea datelor sale cu caracter personal si dupa ce apasa butoanele „Da, accept” si „Inregistrare”, Utilizatorul practic declara ca cunoaste conditiile generale, ca este de acord cu acestea si se obliga, in mod neconditionat, sa le respecte.
(4) Furnizorul confirma inregistrarea facuta de Utilizator, prin trimiterea unei scrisori la adresa electronica mentionata de Utilizator. Va fi creat un account al Utilizatorului si intre el si Furnizorul apar astfel relatii contractuale.
(5) Inregistrandu-se, Utilizatorul isi asuma obligatia sa furnizeze date veridice si actuale. In cazul aparitiei unor modificari, Utilizatorul se obliga sa-si actualizeze intr-un timp util datele inscrise in timpul procedurii de inregistrare.
- PASII TEHNICI NECESARI PENTRU INCHEIEREA CONTRACTULUI DE VANZARE-CUMPARARE
Art.8. (1) Utilizatorii vor folosi cu precadere interfata paginii Furnizorului, in vederea incheierii contractului de vanzare-cumparare a produselor oferite de Furnizor pe site-ul primalnutrition.ro.
(2) Prin intermediul interfetei paginii Furnizorului, Utilizatorii pot imputernici un curier care sa ridice produsele comandate de la locul la care au fost livrate.
Art.9. Utilizatorii vor incheia contractul de vanzare-cumparare cu Furnizorul, conform procedurii prezentate mai jos:
(1) Se face inregistrarea in primalnutrition.ro, prin inscrierea datelor necesare, daca Utilizatorul se inregistreaza pentru prima data.
(2) Accesarea sistemului de efectuare a comenzilor, se face prin identificarea cu ajutorul numelui si parolei;
(3) Apoi Utilizatorii vor selecta unul sau mai multe produse din cele oferite de primalnutrition.ro si le vor adauga in lista produselor care vor fi cumparate.
(4) Apoi urmeaza selectarea produselor din aceasta lista, cu privire la care va fi incheiat un contract de vanzare-cumparare.
(5) Se vor inscrie datele pentru efectuarea livrarii si imputernicirii curierului care va furniza produsele la adresa din Romania, indicata de Utilizator;
(6) Apoi urmeaza alegerea momentului si modului de plata a pretului.
(7) Confirmarea comenzii;
- CONTINUTUL CONTRACTULUI
Art.10. (1) Furnizorul si Utilizatorii vor incheia contracte separate de vanzare-cumparare a produselor, indiferent de faptul ca au fost selectate printr-un singur mesaj electronic, de pe aceeasi lista de cumparaturi.
(2) Furnizorul poate livra impreuna si deodata toate produsele, indiferent de faptul ca acestea au fost comandate prin contracte de vanzare-cumparare separate.
(3) Drepturile Utilizatorilor referitoare la produsele livrate, vor fi exercitate pentru fiecare contract de vanzare-cumparare in parte. Exercitarea drepturilor ce decurg dintr-un contract de vanzare-cumparare nu se refera si nu au nici un efect asupra restului contractelor de vanzare-cumparare incheiate in privinta altor produse.
In cazul in care Utilizatorul este in calitate de consumator in sensul Legii privind protectia consumatorilor, exercitarea dreptului de a refuza sa indeplineasca contractul de vanzare-cumparare cu privire la un anumit produs, nu are nici un efect asupra restului contractelor de vanzare-cumparare incheiate in privinta altor produse livrate Utilizatorului.
Art.11. Exercitandu-si drepturile ce decurg dintr-un contract de vanzare-cumparare, Utilizatorul este obligat sa mentioneze cu precizie si foarte clar despre ce contract si produs este vorba, din ce contract ii decurg drepturile.
Art.12. Utilizatorul poate plati pretul tuturor contractelor deodata cand face comanda sau in momentul livrarii produselor.
VII. CLAUZE SPECIALE APLICABILE FATA DE PERSOANE CARE AU CALITATEA DE CONSUMATORI IN SENSUL LEGII PRIVIND PROTECTIA CONSUMATORILOR
Art.13. (1) Regulile prevazute in titlul VII din Conditiile generale, se vor aplica numai fata de Utilizatorii, cu privire la care, in baza datelor mentionate in legatura cu incheierea contractului de vanzare-cumparare sau in momentul inregistrarii la primalnutrition.ro, se poate face concluzia ca sunt consumatori in sensul Legii privind protectia consumatorilor, Legii comertului electronic si/sau Directivei 97/7/CЕ a Parlamentului European si a Consiliului din 20 mai 1997, privind protectia consumatorilor, cand este vorba de contracte la distanta.
(2) Furnizorul nu ofera si nu realizeaza livrari de medicamente care se elibereaza cu reteta, pentru care este nevoie de prescriptia medicului, catre persoane care au calitatea de consumatori in sensul al.1.
(3) Toate relatiile intre primalnutrition.ro si Utilizatori, sunt reglementate de legislatia din Romania, aceasta fiind aplicabila litigiilor aparute intre cele doua parti.
Art.14.(1) Caracteristicile principale ale produselor oferite de Furnizor, sunt descrise in profilul fiecarui produs in parte.
(2) Pretul produselor, in care sunt incluse toate impozitele si taxele, se determina de catre Furnizor in profilul fiecarui produs in parte.
(3) Valoarea cheltuielilor de transport, care nu sunt incluse in pretul produselor, se determina de catre Furnizor si se aduce la cunostinta Utilizatorilor in momentul alegerii produselor pentru care urmeaza a se incheia contractul de vanzare-cumparare;
(4) Modurile de plata, de livrare si de realizare a contractului, sunt reglementate in prezentele conditii generale si in informatia pusa la dispozitia Utilizatorului pe site-ul Furnizorului.
(5) Informatia pusa la dispozitia Utilizatorilor, prevazuta in acest articol, va fi actuala in momentul vizualizarii acesteia pe site-ul al Furnizorului, si poate fi accesata inaintea incheieri contractului de vanzare-cumparare.
Art.15.(1) Utilizatorul consimte ca Furnizorul are dreptul sa accepte plati in avans pentru contractele de vanzare-cumparare incheiate cu acesta si pentru livrarea produselor.
(2) Utilizatorul este cel care decide singur daca va plati Furnizorului pretul produselor inaintea livrarii acestora sau in momentul livrarii.
(3) In cazul in care valoarea comenzii facute de Utilizator este de 32 000 RON sau depaseste aceasta suma, plata se va efectua numai prin transfer bancar sau prin varsarea sumei in contul de decontare al Furnizorului.
(4) Utilizatorul are dreptul sa aleaga: ori sa primeasca marfa personal, ori sa imputerniceasca un curier, care sa-i livreze marfa si sa plateasca magazinului primalnutrition.ro pretul acesteia.
Art.16.(1) Utilizatorul are dreptul, fara sa datoreze despagubiri sau penalitati si fara sa mentioneze vreun motiv, de a renunta la contractul incheiat, intr-un termen de 7 zile lucratoare care curg din data primirii produselor.
(2) Dreptul la refuz, prevazut in al.1, nu se aplica in urmatoarele cazuri:
- in cazul livrarii de produse sau prestarii de servicii, pretul carora depinde de fluctuatiile pietelor financiare pe care Furnizorul nu este in stare sa le controleze;
- in cazul livrarii unor produse care au fost fabricate conform cerintelor utilizatorului sau in baza unei comenzi individuale a acestuia;
- in cazul livrarii unor produse care din cauza naturii acestora nu pot fi returnate si sunt supuse alterarii cu usurinta, sau exista riscul inrautatirii calitatii acestora;
- in cazul livrarii de inregistrari audio si video sau produse de soft, ambalajul carora a fost desfacut de utilizator;
- in cazul livrarii de ziare, reviste sau alte publicatii periodice;
- in cazul suplimentelor nutritive si/sau suplimentelor utilizate de sportivi, ambalajul carora a fost desfacut/deschis de catre Utilizator;
(3) In cazul in care Furnizorul nu si-a indeplinit obligatia de a oferi informatia prevazuta in art. 54 din Legea privind protectia consumatorului, Utilizatorul are dreptul sa renunte la contractul incheiat, intr-un termen de trei luni care incepe sa curga de la data primirii produsului. Daca informatia prevazuta in prezentul alineat a fost pusa la dispozitia utilizatorului in perioada in care curge termenul de refuz, acest termen incepe sa curga din nou de la data la care a fost data informatia.
(4) In cazul in care utilizatorul isi exercita dreptul la refuz, prevazut in al.1, Furnizorul este obligat sa-i restituie toate sumele platite de acesta, intr-un termen maxim de 30 zile calendaristice, incepand cu data la care utilizatorul si-a exercitat dreptul de refuz la contractul incheiat. Din suma pe care utilizatorul a platit-o in baza contractului, vor fi retinute cheltuielile facute pentru returnarea produsului, cu exceptia cazului in care utilizatorul singur a returnat produsul si a suportat cheltuielile, aducand acest fapt la cunostinta Furnizorului.
(5) Utilizatorul se obliga sa pastreze produsele livrate de Furnizor, calitatea si siguranta acestora in perioada in care curge termenul prevazut in al.1.
(6) Utilizatorul isi poate exercita dreptul de refuz la contractul incheiat cu Furnizorul, adresand Furnizorului, la adresa acestuia mentionata mai sus, o cerere scrisa.
Art.17.(1) Termenul de livrare a produsului se determina pentru fiecare produs in parte, in momentul incheierii contractului cu utilizatorul, prin intermediul site-ului primalnutrition.ro al Furnizorului.
(2) In cazul in care Utilizatorul si Furnizorul nu au determinat termenul de livrare, termenul de livrare al produselor va fi de 30 de zile lucratoare‚ incepand cu ziua urmatoare celei in care utilizatorul a trimis Furnizorului comanda, prin intermediul site-ului Furnizorului.
(3) Daca Furnizorul nu este in stare sa realizeze contractul din cauza faptului ca nu dispune de produsele comandate, acesta este obligat sa-l informeze pe Utilizator pentru aceasta situatie si sa-i restituie sumele platite de acesta, intr-un termen maxim de 30 de zile lucratoare, incepand cu data la care Furnizorul trebuia sa-si indeplineasca obligatiile contractuale.
(4) In cazurile prevazute in al. 3, Furnizorul are dreptul sa livreze Utilizatorului produse de acelasi tip, pret si de aceeasi calitate. Furnizorul aduce la cunostinta Utilizatorului aceasta modificare privind indeplinirea contractului, pe cale electronica.
(5) In cazul exercitarii dreptului de refuz la contractul de livrare conform prevederilor al. 4, cheltuielile legate de returnarea produselor vor fi suportate de Furnizor.
Art.18.Furnizorul se obliga sa respecte toate prevederile legislatiei bulgare privind etichetarea, reclama si vanzarea suplimentelor nutritive.
VIII. INDEPLINIREA CONTRACTULUI
Art.19. (1) Furnizorul va livra si va preda produsul Utilizatorului in termenul stabilit in momentul incheierii contractului.
(2) Daca termenul prevazut in al.1 nu a fost convenit in mod expres de catre cele doua parti in momentul incheierii contractului, Furnizorul va livra si va preda produsul intr-un termen rezonabil, care insa nu poate fi mai lung decat 2 luni.
(3) Contractul incheiat intre cele doua parti nu include efectuarea de livrari in afara sediului primalnutrition.ro. Livrarile de acest tip vor fi efectuate prin imputernicirea unor terte persoane si anume – a curierilor.
Art.20. (1) Utilizatorul va trebui sa examineze produsul in momentul livrarii si predarii acestuia de catre Furnizor, si daca produsul nu corespunde cerintelor, va notifica prompt acest fapt Furnizorului.
(2) Daca Utilizatorul nu il informeaza pe Furnizor conform prevederilor al. 1, se considera ca produsul a fost aprobat, ca acesta corespunde cerintelor utilizatorului, daca nu are defecte ascunse.
(3) Nu reprezinta defectiuni ale produselor:
- gustul nespecific al suplimentului nutritiv si/ sau suplimentului utilizat de sportivi;
- suplimentul nutritiv si/ sau suplimentul utilizat de sportivi nu se amesteca suficient de bine inaintea utilizarii acestuia;
- culoarea nespecifica a suplimentului nutritiv si/ sau suplimentului utilizat de sportivi;
- gustul suplimentului nutritiv si/ sau al suplimentului utilizat de sportivi livrat nu coincide cu gustul altor suplimente nutritive si/ sau suplimente utilizate de sportivi;
- daca ambalajul suplimentului nutritiv si/ sau al suplimentului utilizat de sportivi este prevazut cu mecanisme de deschidere automata sau facilitata a membranei de protectie;
- termenul de valabilitate ramas al suplimentului nutritiv si/ sau suplimentului utilizat de sportivi, cu privire la care, conform circumstantelor, se poate face concluzia ca este suficient pentru consumatia intregii cantitati a suplimentului nutritiv si/ sau suplimentului utilizat de sportivi.
Art.21. Furnizorul nu isi asuma obligatia sa asigure service-ul necesar in legatura cu produsul.
Art.22. In privinta problemelor nereglementate in acest titlu, se vor aplica regulile legate de vanzarile comerciale prevazute in Codul comercial.
- PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
Art.23. (1) Furnizorul va intreprinde masurile necesare privind protectia datelor cu caracter personal ale Utilizatorului, in conformitate cu prevederile Legii protectiei datelor cu caracter personal.
(2) Din considerente de securitate a datelor cu caracter personal ale Utilizatorului, Furnizorul va transmite datele numai la adresa de e-mail indicata de Utilizator in momentul inregistrarii acestuia.
(3) Furnizorul are dreptul de a pastra datele in dispozitivul de comunicare final al Utilizatorului, cu exceptia cazului in care acesta a declarat in mod expres ca nu este de acord cu acest lucru.
(4) Utilizatorul/Consumatorul declara ca este de acord ca Furnizorul sa aiba dreptul sa transmita oricand mesaje electronice Utilizatorului/Consumatorului, inclusiv buletinul sau ofertele de vanzare a produselor, in perioada in care Utilizatorul/Consumatorul este inregistrat la magazinul electronic al Furnizorului.
(5) Utilizatorul/Consumatorul declara ca este de acord ca Furnizorul sa aiba dreptul sa stranga, sa pastreze si sa prelucreze date privind comportamentul Utilizatorului/ Consumatorului pe parcursul perioadei in care acesta beneficiaza de serviciile magazinului electronic al Furnizorului.
Art.24. (1) In orice moment, Furnizorul are dreptul sa ceara Utilizatorului sa se legitimeze si sa ateste veridicitatea circumstantelor si datelor cu caracter personal declarate in timpul perioadei de inregistrare.
(2) In cazul in care Utilizatorul si-a uitat sau si-a pierdut numele si parola, indiferent care a fost cauza, Furnizorul are dreptul sa aplice „Procedura anuntata privind numele si parolele pierdute sau uitate”, accesibila la adresa: www.suplimenteoriginale.ro/inregistrare
- MODIFICAREA SI ACCESUL LA CONDITIILE GENERALE
Art.25.(1) Conditiile generale pot fi modificate de catre Furnizor si acesta ii va informa despre acest lucru pe Utilizatorii magazinului primalnutrition.ro, prin modalitatile cele mai potrivite.
(2) Furnizorul si Utilizatorul convin ca orice modificare sau completare a conditiilor generale va produce efecte fata de Utilizator in urmatoarele cazuri:
А) in urma notificarii adresate in mod expres de Furnizor catre Utilizator si in cazul in care Utilizatorul nu declara intr-un termen de 14 zile ca le respinge; sau
- B) in urma publicarii modificarilor/
completarilor pe site-ul Furnizorului si in cazul in care Utilizatorul nu declara intr-un termen de 14 zile ca le respinge;
- C) prin acceptarea acestora de catre Utilizator, prin intermediul profilului lui pe site-ul Furnizorului.
(3) Utilizatorul consimte ca toate notificarile Furnizorului, facute in legatura cu modificarea prezentelor conditii generale, vor fi trimise la adresa postei electronice care a fost data de Utilizator in momentul inregistrarii. Utilizatorul consimte ca pentru mesajele electronice transmise conform ordinii prezentate in acest titlu, nu este nevoie de semnatura electronica ca sa produca efecte fata de el.
Art.26. Furnizorul va publica Conditiile generale la adresa: www.primalnutrition.ro/termeni-si-conditii, impreuna cu toate modificarile si completarile ulterioare.
- INCETAREA CONTRACTULUI
Art.27. Conditiile generale si contractul pe care Utilizatorul l-a incheiat cu Furnizorul, vor inceta in urmatoarele cazuri:
- in cazul dizolvarii, lichidarii sau declansarii procedurii de faliment a uneia dintre partile contractului;
- in baza acordului amiabil facut in scris intre cele doua parti;
- in caz de imposibilitate obiectiva a uneia dintre cele doua parti contractante sa-si indeplineasca obligatiile asumate;
- in caz de confiscare sau oprire a echipamentului de catre autoritatile competente de stat;
XII. SECURITATEA SI PROTECTIA INFORMATIILOR
Vânzătorul prin prezenta informează Cumpărătorul că, în sensul prevederilor legii privind protecția datelor cu caracter personal va prelucra datele cu caracter personal ale Cumpărătorului în procesul de încheiere a contractului de vânzare - cumpărare fără consimțământul acestuia, în calitate de persoană vizată, întrucât prelucrarea datelor cu caracter personal ale Cumpărătorului va fi efectuată de către Vânzător în relații precontractuale cu acel Cumpărător, iar prelucrarea datelor cu caracter personal ale Cumpărătorului este necesară pentru îndeplinirea contractului de vânzare - cumpărare, în care Cumpărătorul acționează în calitate de parte contractantă.
Cumpărătorul poate oricând să verifice și să modifice informațiile personale furnizate, precum și să anuleze înregistrarea sa după conectarea pe site-ul magazinului online în secțiunea „Contul meu”.
Cumpărătorul poate, prin bifarea căsuței aferente, înainte de trimiterea comenzii, să își exprime consimțământul în sensul prevederilor legii privind protecția datelor cu caracter personal, ca Vânzătorul să prelucreze și stocheze datele sale cu caracter personal, în special cele menționate mai sus și/sau, care sunt necesare activității Vânzătorului pentru a trimite informații despre produse noi, reduceri și promoții pentru mărfurile oferite și să le prelucreze în toate sistemele sale informaționale, legate de trimiterea de informații despre produse noi, reduceri și promoții la mărfurile oferite.
Cumpărătorul acordă Vânzătorului acest consimțământ pentru o perioadă determinată, până la îndeplinirea scopului prelucrării datelor personale ale Cumpărătorului. Vânzătorul, după îndeplinirea scopului prelucrării, va asigura lichidarea imediată a datelor cu caracter personal ale Cumpărătorului. Cumpărătorul poate retrage consimțământul său pentru prelucrarea datelor cu caracter personal în orice moment în scris. Consimțământul expiră în termen de 1 lună de la livrarea retragerii consimțământului de către Cumpărător Vânzătorului.
Vânzătorul declară că toate datele personale sunt confidențiale și nu vor fi făcute publice, furnizate terților etc. cu excepția situației legate de distribuție sau de plată, referitoare la mărfurile comandate (notificarea numelui, numărului de cont și adresei de livrare). Vânzătorul va acționa astfel încât persoanei vizate să nu-i fie afectate drepturile, în special dreptul la păstrarea demnității umane și, de asemenea, să asigure protecția împotriva intervențiilor neautorizate în viața privată și personală a persoanei vizate. Datele cu caracter personal sunt colectate, prelucrate și stocate în conformitate cu legile aplicabile din România, în special cu legea privind protecția datelor cu caracter personal, cu modificările și completările ulterioare. Cumpărătorul are dreptul de a accesa și de a corecta datele sale personale (prin formularul de contact citat, inclusiv dreptul de a solicita explicații și eliminarea statutului neconform și a altor drepturi legale asupra acestor date).
Cumpărătorul, în baza unei cereri scrise gratuite are dreptul să se opună prelucrării datelor cu caracter personal în conformitate cu prevederile legii privind protecția datelor cu caracter personal, invocând motive legale sau prin depunerea dovezilor despre intervenția neautorizată în drepturile sale și interesele protejate, care sunt, sau pot fi afectate într-un caz concret de o astfel de prelucrare a datelor cu caracter personal, cu excepția cazului în care există un motiv legal și se stabilește că obiecția Cumpărătorului este justificată, iar Vânzătorul este obligat să blocheze și să lichideze datele cu caracter personal, a căror prelucrare a fost obiectată de Cumpărător, fără întârzieri nejustificate, de îndată ce circumstanțele o permit.
Vânzătorul, prin prezenta, informează Cumpărătorul că, în conformitate cu prevederile legii privind protecția datelor cu caracter personal ale Cumpărătorului, se presupune că datele personale ale Cumpărătorului vor fi furnizate și puse la dispoziția următoarelor terțe părți, resp. cercul de beneficiari:
În cadrul procedurii de reclamație, se solicită de la clienți următoarele informații: nume, prenume, adresă, număr de telefon, e-mail și semnătură sau semnătura digitală. Toate datele cu caracter personal obținute în acest mod sunt prelucrate exclusiv în scopul necesar soluționării reclamației și în conformitate cu legea privind protecția datelor cu caracter personal, cu modificările și completările ulterioare.
Cumpărătorul are dreptul de a accesa datele sale personale și dreptul de a le rectifica, inclusiv dreptul de a solicita clarificări și eliminarea statutului eronat și a altor drepturi legale referitoare la aceste date.
Vânzătorul poate în continuare, în cazul exprimării acordului, să prelucreze așa-numitele „cookie-uri”, astfel încât să faciliteze furnizarea serviciilor societății informaționale, în conformitate cu prevederile directivei (UE) privind protecția datelor cu caracter personal în scopul „cookies” sau instrumentelor similare, și se asigură că utilizatorii cunosc informațiile care sunt stocate în echipamentul terminal. Utilizatorii au opțiunea de a refuza să fie stocate „cookie-urile” sau instrumentele similare, pe dispozitivele lor terminale, de ex. prin rularea funcționalității anonime de navigare în browser.
Pentru a preveni infracționalitatea și a reduce la minimum daunele, Vânzătorul își rezervă dreptul de a refuza Cumpărătorului o comandă creată de pe o adresă IP blocată în blacklist. În cazul problemelor legate de comandă, Cumpărătorul poate contacta Vânzătorul prin e-mail la office.primalnutrition@gmail.com.
În cazul căderii sistemului informațional sau al forței majore, Vânzătorul nu răspunde pentru nerespectarea orelor de funcționare.
Clienții vor fi informați despre programul de funcționare aferent zilelor de sărbători legale pe www.primalnutrition.ro
Trimitere prin serviciul de curierat - România:
Mărfurile pot fi trimise Cumpărătorului prin servicii de curierat. Modurile individuale de transport sunt oferite în funcție de disponibilitatea actuală a serviciilor individuale și luând în considerare capacitatea și aria de acoperire. În caz de forță majoră sau cădere a sistemului informational, nu răspunde pentru livrarea cu întârziere a mărfurilor. Prețul transportului se face pe baza listei de prețuri curente din ziua comenzii.
Cumpărătorul este obligat să verifice împreună cu transportatorul imediat starea expedierii (numărul de pachete, integritatea benzii cu sigla companiei, deteriorarea cutiei) conform notei de livrare anexate. Dacă se constată deteriorări ale expedierii, Cumpărătorul este obligat să întocmească o constatare împreună cu reprezentantul transportatorului cu privire la întinderea și natura prejudiciului. În baza acestei constatări, Cumpărătorul poate refuza ulterior să preia mărfurile livrate, care nu sunt conforme cu contractul de vânzare - cumpărare, să refuze preluarea mărfii cu defect sau să confirme livrarea mărfurilor cu defecte și, ulterior, să depună o reclamație privind defectele mărfurilor la Vânzător. În cazul în care Cumpărătorul constată deteriorări sau alte nereguli după primirea expedierii, acesta este obligat să contacteze imediat vânzătorul. În cazul în care nu face acest lucru, va avea dreptul la reclamarea defectului numai dacă poate dovedi că mărfurile aveau defect deja la momentul preluării lor.
O expediere incompletă sau deteriorată trebuie să fie semnalată imediat prin e-mail la office.primalnutrition@gmail.com, să întocmească raportul de daune cu transportatorul și să-l trimită fără întârzieri nejustificate prin e-mail sau prin curier către Vânzător. Reclamațiile ulterioare pentru expediere incompletă sau de daune exterioare aduse expedierii nu îl privează pe Cumpărător de dreptul de a face reclamație, ci oferă Vânzătorului posibilitatea de a demonstra că nu este un litigiu referitor la contractul de vânzare - cumpărare.
XIII. DISPOZITII FINALE
Conform legii privind soluționarea alternativă a litigiilor consumatorilor, consumatorul are dreptul să contacteze Vânzătorul cu o cerere de remediere dacă nu este mulțumit de modul în care Vânzătorul i-a soluționat reclamația sau dacă consideră că Vânzătorul i-a încălcat drepturile.
Consumatorul are dreptul să înainteze o propunere de inițiere a soluționării alternative a litigiului unei entități de soluționare alternativă a litigiilor, dacă Vânzătorul a respins cererea sau nu a răspuns la aceasta în termen de 30 de zile de la data expedierii.
Link către platforma SAL (soluționarea alternativă a litigiilor) prin intermediul căreia consumatorul poate înainta o propunere de inițiere a soluționării alternative a litigiilor găsiți aici.
Acești Termeni și Condiții Generale intră în vigoare și produc efecte începând cu data de 15.05.2023 și anulează formularea anterioară a Termenilor și Condițiilor Generale. Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica Termenii și Condițiile Generale fără o notificare prealabilă. Modificarea Termenilor și Condițiilor Generale nu se aplică contractelor de cumpărare încheiate înainte de modificarea Termenilor și Condițiilor Generale, chiar dacă mărfurile nu au fost încă livrate